Van Gaal over 'speciale' Ziyech: 'Dat moeten zijn medespelers accepteren'

Van Gaal over 'speciale' Ziyech: 'Dat moeten zijn medespelers accepteren'

18-05-2020 09:27 Laatste update: 10:57
31

Louis van Gaal vindt het bewonderenswaardig hoe Hakim Ziyech zich heeft ontwikkeld bij Ajax. Dat hij door zijn gedurfde spel wat vaker balverlies lijdt, zou Van Gaal als coach door de vingers hebben gezien.

"Ziyech heeft zich ongelooflijk ontwikkeld, niet zozeer in creativiteit, maar naar een teamspeler toe", zegt Van Gaal bij Studio Voetbal. "Bij FC Twente had hij dat nog niet. En bij Ajax heeft Ziyech dat zelf ontwikkeld onder leiding van Erik ten Hag. Het publiek heeft hem in de armen gesloten, dat was in het begin ook niet zo. En dat is juist mooi."

Volgens Van Gaal hebben de Ajax-fans geaccepteerd dat Ziyech het risico in zijn spel nodig heeft om de ploeg beter te laten spelen. "Het publiek is gaan inzien dat hij ongelooflijk hard werkt voor een creativeling, maar dat hij ook nog doelpunten maakt en assists geeft. En natuurlijk heeft hij veel balverlies, maar hij bereidt wel de doelpunten voor. Dan ben je een speciale speler en dan moeten zijn medespelers accepteren dat hij een balletje te veel weggeeft. Dat zou ik als trainer ook hebben geaccepteerd", aldus Van Gaal.