'Rechtenhouders eisen toegang tot kleedkamer en bank van Premier League-clubs'

'Rechtenhouders eisen toegang tot kleedkamer en bank van Premier League-clubs'

18-05-2020 10:18
36

Het spel rond de hervatting van de Premier League wordt in Engeland hard gespeeld. Rechtenhouders Sky Sports en BT Sports eisen onder meer microfoons en camera's in de kleedkamer in de onderhandelingen over 'Project Restart'.

De Engelse clubs willen de Premier League in juni hervatten, omdat de teams anders bijna een miljard euro aan televisierechten mislopen. In de onderhandelingen over de herstart van de competitie zitten ook de rechtenhouders aan tafel. Zij eisen nu toegang zoals dat nog niet eerder gezien is rond Premier League-wedstrijden: Sky en BT willen camera's in de kleedkamers en tunnel ophangen en live audio vanaf de bank, waar de trainers zitten.

De Premier League-clubs overleggen maandag over het voorstel van de twee rechtenhouders, meldt de Daily Mail. Ook als de competitie in juni hervat wordt, lopen de Engelse clubs mogelijk zo'n 350 miljoen euro mis. De tv-partijen kunnen boetes opleggen aan de clubs omdat door het drukke speelschema niet alle wedstrijden live uitgezonden kunnen worden, en omdat duels zonder fans gespeeld moeten worden. Door bijvoorbeeld camera's in de kleedkamer op te hangen hopen de zenders alsnog veel kijkers te lokken.