'Kuyt kan zich opmaken voor eerste klus als coach met kans op vaste aanstelling'

'Kuyt kan zich opmaken voor eerste klus als coach met kans op vaste aanstelling'

Gepubliceerd: maandag 18 mei 2020 om 10:40ma 18-05-2020 om 10:40

Laatste update: maandag 18 mei 2020 om 10:45ma 18-05-2020 om 10:45

Fenerbahçe wordt mogelijk de eerste klus van Dirk Kuyt als hoofdtrainer. Volgens het Turkse Fotospor is de oud-international in beeld bij zijn voormalig werkgever om als interim-coach het seizoen af te maken.

Fenerbahçe-president Ali Koç wil na de ramadan een besluit nemen over de trainerspositie. Vlak voor de coronacrisis werd Ersun Yanal op non-actief gesteld en nu de Süper Lig waarschijnlijk op 12 juni wordt hervat, is de club op zoek naar een nieuwe coach. Kuyt is volgens Fotospor kandidaat om het seizoen bij Fenerbahçe af te maken en kan een vaste aanstelling verdienen als hij in de laatste acht competitiewedstrijden weet te overtuigen. Zo niet, dan wil de club hem als assistent-coach voor volgend seizoen strikken. 

Kuyt was afgelopen seizoen trainer van Feyenoord Onder-19 en sloeg een aanbod van de Rotterdamse club af om de beloften van Feyenoord onder zijn hoede te nemen, omdat hij zijn horizon graag wil verbreden en bij andere clubs wil rondkijken. Feyenoord-coach Dick Advocaat begreep dat wel. "We zijn geen club die mensen inwerkt. Hij is altijd welkom en mag altijd komen, laat dat duidelijk zijn. Hij heeft een fantastische carrière gehad", aldus Advocat."Als hij bij Fenerbahçe binnenkomt knikken ze van alle kanten, dus er is veel respect voor Dirk. Hij wil dit jaar benutten om z'n horizon te verbreden, bij Fenerbahçe, bij Liverpool... Het is een ideale mogelijkheid voor hem om dingen buitenshuis te zien. Als je je dat kunt permitteren vind ik dat een goede keuze."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws