'Transfermarkt tot 15 oktober open, Champions League start 20 oktober'

'Transfermarkt tot 15 oktober open, Champions League start 20 oktober'

18-05-2020 10:52
24

De FIFA overweegt de transfermarkt door te laten lopen tot 15 oktober. Dat onthulde Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe zondag tijdens het virtuele kampioensfeest van de club in België.

Normaal gesproken zou de transfermarkt sluiten op 1 september, maar de FIFA wil clubs langer de kans geven om hun selecties voor volgend seizoen samen te stellen. Van een aantal competities wordt verwacht dat ze nog zeker tot diep in augustus bezig zijn met het uitspelen van het lopende seizoen. Zo staat de Champions League-finale met potlood op 29 augustus genoteerd.

De FIFA wil de transferdeadline met minimaal zes weken opschuiven om clubs in staat te stellen na het huidige seizoen hun selecties op te maken. De sluiting van de markt volgt dan vlak voor de start van de groepsfase van de Champions League, die nu door de UEFA gepland staat op 20 oktober. Op 22 oktober worden dan de eerste groepswedstrijden in de Europa League gespeeld, meldt Het Nieuwsblad. Dit plan is nog niet definitief gemaakt door de FIFA en de UEFA.