De Graafschap 'blij' met Gudde-uitspraak: 'Zien dit toch als een soort erkenning'

De Graafschap 'blij' met Gudde-uitspraak: 'Zien dit toch als een soort erkenning'

18-05-2020 11:56 Laatste update: 12:02
53

De Graafschap is blij dat KNVB-directeur Eric Gudde heeft toegegeven dat er 'communicatief dingen niet goed zijn gegaan' tijdens de besluitvorming over het einde van het seizoen. Gudde erkende vorige week in De Telegraaf dat er 'foutjes gemaakt zijn'.

"Ik ben blij met deze uitspraken. Wij zien dit toch als een soort erkenning", zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap in diezelfde krant. De Graafschap en Cambuur gaan na Hemelvaartsdag met de KNVB in gesprek over een eventuele compensatie voor het mislopen van promotie. "Dat Gudde zijn fouten heeft erkend en daarmee een paar stappen naar ons toe maakt, is prettig voor dat gesprek. Dan hoeven we het daar niet meer over te hebben en kunnen we het over de toekomst hebben."

Ostendorp hoopt een goede compensatie af te kunnen dwingen bij de KNVB. "Gudde heeft op 24 april aangegeven dat de clubs die het zwaarst gedupeerd zijn het ruimst gecompenseerd moeten worden. Wij willen graag horen wat dat inhoudt", aldus de directeur van De Graafschap. Tot dat gesprek zal de juridische strijd tussen de clubs en de voetbalbond niet vervolgd worden.