Tapia deelt onvermijdelijk Feyenoord-besluit en maakt komende zomer transfer

Tapia deelt onvermijdelijk Feyenoord-besluit en maakt komende zomer transfer

Gepubliceerd: maandag 18 mei 2020 om 16:06ma 18-05-2020 om 16:06

Laatste update: maandag 18 mei 2020 om 16:15ma 18-05-2020 om 16:15

Renato Tapia gaat komende zomer een transfer maken. De middenvelder heeft in gesprek met Radio Ovacion bevestigd dat zijn aflopende contract bij Feyenoord niet verlengd gaat worden.

Dat nieuws komt niet als een verrassing, daar Tapia al tijden niet zeker is van een basisplaats bij Feyenoord. Voor de Rotterdammers is het transfervrije vertrek van de Peruaan wel een financiële domper: in januari 2016 betaalde Feyenoord nog 2,4 miljoen euro aan FC Twente voor Tapia. "Op 30 juni loopt mijn contract bij Feyenoord af en de club heeft besloten om niet te verlengen. Daarom ben ik vanaf 1 juli een transfervrije speler", kondigt de middenvelder zijn vertrek aan.

De 24-jarige Tapia stond afgelopen winter nog in de belangstelling van Boca Juniors. "Ik was erg enthousiast over de interesse van Boca Juniors, maar het was niet de beste tijd om te vertrekken", aldus de international, die vorig jaar ook serieus in verband werd gebracht met het Mexicaanse Cruz Azul. "Ik zou daar graag op een dag willen spelen, maar het was ook destijds de beste keuze om hier te blijven."

Met het vertrek van Tapia komt er een einde aan een teleurstellende periode van de speler bij Feyenoord. Alleen in het seizoen 2017/2018 had hij een noemenswaardige inbreng bij de Rotterdammers met vijftien basisplaatsen in de Eredivisie. Vorig seizoen werd hij nog verhuurd aan Willem II.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws