Topclubs willen Barça-talent: 'Jong Ajax geen optie, AZ in Nederland concreter'

Topclubs willen Barça-talent: 'Jong Ajax geen optie, AZ in Nederland concreter'

Gepubliceerd: maandag 18 mei 2020 om 17:10ma 18-05-2020 om 17:10

Ajax en AZ hebben geduchte concurrentie mochten ze Xavier Mbuyamba willen inlijven. De achttienjarige Nederlandse verdediger stuurt aan op een vertrek bij FC Barcelona, maar bijna alle grote clubs in Europa hebben weleens naar hem geïnformeerd.

Dat zegt zaakwaarnemer Carlos Barros tegen Voetbal International. "Real Madrid zit daar ook bij, zij zijn serieus met hun opleiding bezig, maar dat zou natuurlijk wel een gevoelige overstap zijn. Juventus en Internazionale hebben interesse, net als topclubs uit Duitsland en Engeland. Chelsea heeft de beste papieren. Zij denken echt dat hij over één à twee jaar in de basis kan staan bij het eerste."

Mbuyamba en Barros waren vorig jaar al serieus in gesprek met de Londenaren, maar de speler van Oranje O19 koos er toen voor om MVV Maastricht te verruilen voor Barça. Een terugkeer naar de Eredivisie is ook nog mogelijk. "Ajax is in Nederland eigenlijk de enige club die het financieel kan opnemen tegen die topclubs, maar daar speel je ook niet zomaar en een overstap van Barça B naar Jong Ajax is voor Xavier geen optie."

"AZ is wat dat betreft een logischere keuze, zij zijn in Nederland het meest concreet", vervolgt Barros. "FC Utrecht heeft een samenwerkingsverband met Barcelona en zou ook een mogelijkheid kunnen zijn." In dat laatste geval zou het een huurperiode betreffen. De belangenbehartiger vertelde onlangs al dat de 1.95 lange mandekker door de 'politieke onrust' bij Barça weinig toekomst ziet.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws