Willem II moet opzoek naar nieuwe doelman: Wellenreuther zet volgende stap

Willem II moet opzoek naar nieuwe doelman: Wellenreuther zet volgende stap

18-05-2020 17:23 Laatste update: 17:32
43

Timon Wellenreuther vertrekt bij Willem II. Dat maakt hij zelf bekend via Instagram. De 24-jarige Duitse doelman gaat transfervrij opzoek naar een nieuwe club.

Wellenreuther speelde drie seizoenen voor Willem II, dat hem oppikte bij Schalke 04. Hij raakte zijn basisplaats in eerste instantie enige tijd kwijt aan Mattijs Branderhorst, maar sinds maart 2018 was hij de nummer één onder de Tilburgse lat. Vooral dit seizoen maakte de Duitser indruk met de ploeg van trainer Adrie Koster, die als vijfde eindigde in de Eredivisie.

Willem II wilde Wellenreuther dan ook dolgraag behouden, maar hield al enige tijd rekening met een vertrek. De sluitpost laat zijn contract aflopen. 'Ik wil iedereen die mij in mijn tijd hier geholpen heeft bedanken', schrijft hij maandag. 'Vooral op het bereiken van de bekerfinale in 2019 en het halen van Europees voetbal in het afgelopen seizoen ben ik zeer trots. Ik heb nu besloten de volgende stap in mijn loopbaan te zetten. In de komende weken zullen we zien waar dat zal zijn.'

Wellenreuther speelde in totaal 77 wedstrijden voor Willem II. Eén van zijn belangrijkste wapenfeiten was het keren van drie strafschoppen in de penaltyreeks tegen AZ in de halve finale van de KNVB Beker in het seizoen 2018/2019. In de eindstrijd bleek Ajax desondanks te sterk (4-0).