'Boeide mij geen f*** dat ik niet ging spelen bij Barça, ik werd miljonair'

'Boeide mij geen f*** dat ik niet ging spelen bij Barça, ik werd miljonair'

18-05-2020 18:32
60

Alex Song windt er geen doekjes om: de Kameroense middenvelder verruilde Arsenal in 2012 puur voor het geld voor FC Barcelona. Geld speelde sowieso een belangrijke rol in zijn loopbaan, geeft hij toe.

Song speelde zeven seizoenen bij Arsenal. "Maar alleen in de laatste vier begon ik goed te verdienen", zegt hij in een Instagram-interview met landgenoot en Toronto Raptors-basketballer Pascal Siakam. "Dat kwam omdat mijn salaris fors omhoog ging, maar ook omdat ik begon te beseffen hoeveel geld ik verspilde."

"Toen ik bij Arsenal kwam kreeg ik 16.000 euro per week", vervolgt Song. "Ik was jong en uitgelaten. Ik shopte waar ik wilde en beleefde wilde nachten. Ik wilde met de grote jongens meedoen. Toen ik Thierry Henry – de koning – in een werkelijk prachtige auto zag, wilde ik koste wat kost dezelfde. Maar binnen twee maanden moest ik hem weer inleveren. Al mijn geld ging op aan de benzine. Ik zei: geef mij een Toyota, dit is te hoog gegrepen voor mij."

Song onthult dat hij in zijn tijd bij The Gunners niet eens honderdduizend euro wist te sparen. "Terwijl mensen dachten dat ik miljonair was." Hij gooide het roer dan ook om. "Toen Barcelona mij een contract aanbood en ik zag hoeveel ik kon verdienen, hoefde ik geen twee keer na te denken. Ik vond dat mijn vrouw en kinderen ook na mijn loopbaan een comfortabel leven moesten hebben."

Dat Song slechts een breedteaankoop was, deed hem niets. "Ik ontmoette de sportief directeur van Barcelona en hij zei dat ik niet veel zou gaan spelen. Maar dat boeide mij geen f***. Ik wist dat ik een miljonair zou worden", lacht de inmiddels 32-jarige middenvelder, die twee seizoenen in Camp Nou actief was. Momenteel zit hij zonder club nadat hij in maart vertrok bij het Zwitserse Sion.