Feyenoord 'kansloos' in strijd om Veerman: 'Alleen Ajax kan hem betalen'

Feyenoord 'kansloos' in strijd om Veerman: 'Alleen Ajax kan hem betalen'

18-05-2020 20:01
107

Van alle clubs uit de Eredivisie is alleen Ajax in staat om Joey Veerman weg te kopen bij sc Heerenveen. Heerenveen-erevoorzitter Riemer van der Velde denkt dat de middenvelder uitstekend in Amsterdam past. 

Feyenoord is geïnteresseerd in Veerman, maar Van der Velde vraagt zich af of de Rotterdammers hem wel kunnen betalen. Hij is een van de smaakmakers in Friesland en mag niet voor een appel en een ei vertrekken.

Wedden

Meer odds

"Er is maar één club die dat kan betalen en dat is Ajax", zegt Van der Velde in de SportCast van Omrop Fryslan. "Ajax had vroeger Lasse Schöne. Veerman is nu al beter dan Schöne op die leeftijd was. Hij was een toegevoegde waarde, maar was op alle fronten net iets minder dan Veerman. Veerman is sneller, heeft meer inhoud, is technisch vaardiger en heeft een goede eindpass. Hij kan een heleboel. Goed genoeg voor Ajax? Ja."

Feyenoord is kansloos in de strijd om Veerman, denkt Van der Velde. "Feyenoord gaat met een lege beurs naar de winkel, dat heeft geen zin. Vroeger zeiden ze: zonder kloten naar de hoerenkast", lacht hij.