Jol wil ADO Den Haag op de schop gooien: 'Geen 80 jaar, we hebben nog even'

Jol wil ADO Den Haag op de schop gooien: 'Geen 80 jaar, we hebben nog even'

18-05-2020 21:19
81

Martin Jol staat aan het hoofd van het nieuwe technisch hart bij ADO Den Haag. De 64-jarige trainer snakt naar oude tijden bij de club uit de Hofstad en wil voor grote veranderingen zorgen.

"Ik zie het als mijn taak om ADO terug te geven aan de mensen van Den Haag. Vaak werd ADO gedomineerd door buitenstaanders", zei Jol maandag tijdens de presentatie van de nieuwe trainer Aleksandar Rankovic aan de NOS. "Gisteren zat ik met Romeo Zondervan.. Of Tscheu La Ling, Dick Advocaat, Lex Schoenmaker. Dat zou toch leuk zijn als we het weer gezellig hebben hier."

"Er waren toch wat problemen met de identificatie. ADO is al dertig à veertig jaar geen stabiele club. Ik zou dat graag willen veranderen. Wij hebben zoveel potentie", vervolgt Jol, die onder meer de jeugdopleiding wil aanpakken. "De meeste jeugdelftallen spelen niet eens op het hoogste niveau. Daar ligt voor de komende jaren misschien wel de grootste uitdaging. En ik vind dat leuk. Ik ben nog geen 80 jaar, dus we hebben nog wat tijd."

Jol weet dat er veel te winnen valt. "Als je ziet hoeveel voetballers uit Den Haag hier niet spelen, maar bij Feyenoord, Sparta, Utrecht en ook Ajax. Daar ontwikkelen zij zich en worden ze uiteindelijk voor veel geld verkocht. Met Wesley Verhoek verkochten wij voor het laatst iemand voor anderhalf miljoen euro (in 2012, red.). Kun je nagaan hoelang dat geleden is."