Peters ziet opvallend Bundesliga-feit: 'Tegen Ajax en Feyenoord slaat sfeer over'

Peters ziet opvallend Bundesliga-feit: 'Tegen Ajax en Feyenoord slaat sfeer over'

18-05-2020 21:36
54

Jordens Peters vindt dat de spelers uit de Bundesliga zich het afgelopen weekeinde aardig aan de regels hebben gehouden. De verdediger van Willem II mist wel 'de pure emotie' en weet dat de Eredivisie hetzelfde te wachten staat.

"Ik heb zelf naar Dortmund - Schalke (4-0, red.) gekeken. Als je in zo'n derby scoort, wil je het liefst over elkaar heen rollen", zegt Peters tegen TC Tubantia. "Nu was het: mooie goal, hup aftrap. Dat blijft gek. De magie is weg. Maar ja, dit is ons voorland, wen er maar aan. Alleen bij Hertha ging het fout, hè. Daar zaten de spelers aan elkaar na een goal. Tja, het is ook zo onnatuurlijk."

Het viel de aanvoerder van de Tricolores op dat Dortmund de enige thuisploeg was die de punten in eigen huis wist te houden. "Wij hebben bij Willem II geweldig publiek. Zeker in de thuiswedstrijden tegen de topclubs ontstaat er een sfeer die overslaat op ons als spelers. Als je tegen Ajax of Feyenoord de eerste duels wint, voel je dat stadion tekeergaan."

"Dat heeft simpelweg effect op de wedstrijd", stelt Peters. "Je kunt zeggen: dat moet toch helemaal niet uitmaken? Dat klinkt in theorie leuk, maar de praktijk is anders. Dat gaat in de Eredivisie ook een factor worden, absoluut."