Leverkusen en Bosz winnen simpel dankzij uitblinker Havertz, zorgen voor Werder

Leverkusen en Bosz winnen simpel dankzij uitblinker Havertz, zorgen voor Werder

18-05-2020 22:24
12

Bayer Leverkusen is prima uit de startblokken gekomen bij de hervatting van de Bundesliga. De ploeg van coach Peter Bosz dankte toptalent Kai Havertz voor de eenvoudige 1-4 zege bij laagvlieger Werder Bremen.

Bosz gunde Daley Sinkgraven een basisplaats, net als Florian Wirtz. De aanvallende middenvelder werd met 17 jaar en 16 dagen de jongste debutant in de geschiedenis van Leverkusen. Hij treedt in de voetsporen van Havertz, die in het Weserstadion weer eens een hoofdrol opeiste. De nog altijd maar twintigjarige Duitse international kopte na 28 minuten knap raak uit een goede voorzet van Moussa Diaby.

Werder Bremen moest zonder de geschorste Davy Klaassen, maar met Milot Rashica en Niklas Moisander al snel in de achtervolging. En de thuisploeg kwam razendsnel terug. Theodor Gebre Selassie tikte van dichtbij binnen uit een hoekschop. Het werden echter een paar doldwaze minuten, want meteen sloeg Havertz aan de andere kant weer toe. Ditmaal kopte hij fraai raak op aangeven van Kerem Demirbay.

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld vrijwel gelijk: Leverkusen had de bal en Bremen trok zich terug. De equipe van Bosz had zijn zaakjes op orde en een halfuur voor tijd was het weer raak uit een kopbal. Nu werd Mitchell Weiser bediend door Diaby. Het slotakkoord was voor Demirbay en mocht er zijn. De middenvelder ontsnapte na een steekballetje van Karim Bellarabi aan buitenspel en rondde af met een stiftje.

Leverkusen doet goede zaken in de strijd om de Champions League-tickets. De achterstand op nummer vier RB Leipzig bedraagt nog maar één punt. Werder Bremen blijft steken op plek zeventien, wat degradatie zou betekenen. De ploeg van Klaassen staat vijf punten achter op nummer zestien Fortuna Düsseldorf.