'Higuaín op de wip: Juventus informeert net als United bij Wolverhampton'

'Higuaín op de wip: Juventus informeert net als United bij Wolverhampton'

18-05-2020 22:54
10

Manchester United heeft zijn oog laten vallen op Raúl Jiménez, maar krijgt concurrentie van Juventus. Zowel de Premier League-grootmacht als de Italiaanse topclub informeerde bij Wolverhampton Wanderers naar de beschikbaarheid van de 29-jarige aanvaller.

Dat meldt The Times. United en Juventus willen profiteren van een gedevalueerde markt door de coronacrisis en een nieuwe spits aan de selectie toevoegen. Wolves staat open voor een transfer van Jiménez, die in de zomer van 2018 overkwam van Benfica. Na een jaar op huurbasis werd hij voor 38 miljoen euro definitief vastgelegd. Hoeveel hij nu moet opleveren, is niet bekend.

Wedden

Meer odds

Manager Ole Gunnar Solskjaer van The Mancunians mocht in januari al Odion Ighalo verwelkomen om zijn aanvallende opties te vergroten, maar die keert naar verwachting terug naar zijn Chinese werkgever Shanghai Shenhua. Met Anthony Martial en Marcus Rashford blijven twee aanvallers over, maar vooral laatstgenoemde speelt liever van de linkerflank.

Juventus wil op zijn beurt afscheid nemen van Gonzalo Higuaín, die dit seizoen pas vijf keer scoorde in de Serie A. De Argentijn drukt bovendien zwaar op het salarisbudget. Hij is met 7,5 miljoen euro de best verdienende speler in Turijn, na Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt.

Volgens de Britse kwaliteitskrant heeft La Vecchia Signora één groot voordeel in de strijd om Jiménez. In Italië is door een nieuwe regel vijftig procent van het salaris van nieuwe spelers vrij van belasting. Ook de belastingplicht op overzeese portretrechten is voor profvoetballers beperkt tot 100.000 euro.

De Mexicaanse international was dit seizoen goed voor dertien goals en zes assists in 29 optredens in de Premier League.