Sturing niet verder als hoofdtrainer Vitesse: Ik respecteer de beslissing

Sturing niet verder als hoofdtrainer Vitesse: "Ik respecteer de beslissing"

19-05-2020 09:46 Laatste update: 09:51
78

Vitesse moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Clubicoon Edward Sturing gaat verder in een andere rol, zo maakt de club bekend.

Sturing heeft Vitesse meerdere keren uit de brand geholpen toen de club een hoofdtrainer zocht. Ook na het vertrek van Leonid Slutsky ging hij op de bank zitten, maar daar blijft het bij. Volgend seizoen staat er een andere trainer voor de groep.

"Uiteraard respecteer ik de beslissing van de club", zegt Sturing op de clubsite van Vitesse. "Zoals ik vaker gezegd heb, wil ik van waarde zijn voor Vitesse. Dat had gekund in de rol van hoofdtrainer, maar dat kan ook op andere manieren. De komende periode benutten we de tijd om samen tot een plan te komen, waarin de club en ik elkaar versterken."

"We zijn Edward dankbaar dat hij de afgelopen maanden de verantwoordelijkheid als interim-hoofdtrainer heeft genomen", laat technisch directeur Johannes Spors weten.

"Elke club mag zich gelukkig prijzen met zulke clubmensen als Edward. Het is duidelijk dat Edward over veel kwaliteiten beschikt. We willen daarom dolgraag dat hij aan Vitesse verbonden blijft. Vanaf het begin van het proces hebben we alle opties omtrent het hoofdtrainerschap open gehouden. We hebben gesproken met Edward en met andere kandidaten. Op dit moment zijn we met Edward in gesprek over in welke rol we verder gaan met elkaar."

Volgens de Gelderlander en Omroep Gelderland is Sturing de belangrijkste kandidaat om hoofd jeugdopleidingen te worden.