Gullit ziet probleem in Engeland: 'Te veel geld voor spelers die niet goed zijn'

Gullit ziet probleem in Engeland: 'Te veel geld voor spelers die niet goed zijn'

19-05-2020 12:17 Laatste update: 12:38
46

Wedstrijden spelen zonder publiek: Ruud Gullit vindt het maar vreemd. Afgelopen zaterdag werd er voor het eerst in 66 dagen weer een wedstrijd afgewerkt in de Bundesliga. De sfeer was niet om over naar huis te schrijven.

"Het voelt gewoon vreemd. Het voelt niet lekker", zegt Gullit bij Beau. Gullit keek naar de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Schalke 04. "Het was een derby. Normaal gesproken is dat een kookpot, maar nu was het niets. Ik heb niets van een derby gevoeld."

Gullit denkt dat het spelen zonder publiek invloed heeft op de spelers. "Je hebt publiek nodig dat jou het extra'tje geeft, de twaalfde man. Dat heb je nu niet. Ik heb één keer zonder publiek gespeeld. Dat was toen er een bom werd gegooid in het stadion van Feyenoord (spijkerbomincident, 1989, red.). De wedstrijd mocht worden overgespeeld in het stadion van Ajax. Er was geen publiek. Je voelt niets. Het is heel gek. Het kan zijn dat dit nog lang zo moet."

In de Premier League gaat hetzelfde gebeuren. Gullit hoopt dat de Engelse clubs bij zinnen komen door de crisis. "Er stond een artikel in The Sun dat Sky Sports eigenlijk maar de helft van de 700 miljoen euro wil betalen (tv-geld, red.). Dat is als een bom ingeslagen. Als dat gebeurt, hebben ze allemaal een probleem."

"Ze krijgen per jaar 150 miljoen pond. Als je veel geld hebt, ga je het ook spenderen. Vooral de kleinere clubs. Dus er zijn clubs die veel te veel uitgeven voor spelers die eigenlijk helemaal niet zo goed zijn, maar wel een hoop geld verdienen. Ik hoop dat iedereen weer gaat nadenken en een stap terug gaat doen. Door een kleine hickup komen ze ineens in grote problemen. Ik hoop dat ze de salarissen aan gaan passen."