'Van de Beek traint zich het lazarus bij Ajax om te laten zien dat hij fit is'

'Van de Beek traint zich het lazarus bij Ajax om te laten zien dat hij fit is'

19-05-2020 12:56
37

Sjaak Swart vindt het niet raar dat de Eredivisie zo vroeg is stilgezet. Vrijwel alle andere competities worden hervat, maar door de Nederlandse is definitief een streep gegaan.

"Het ligt aan de situatie. Ik vind dat ze het goed hebben gedaan. We mogen niet klagen. Het is wel jammer, omdat de andere competities wel doorgaan. De spelers doen minstens vijf maanden niets", zegt Swart in Alles op Swart van AjaxPrimeur.

Wedden

Meer odds

Swart denkt niet dat de spelers van Ajax er nu met de pet naar gooien op de training. "Dat ligt aan de jongens. Je wordt voetballer en dan wil je wat bereiken. Daar moet je alles voor over hebben."

Donny van de Beek werkt dus zich een slag in de rondte. De twee hebben goed contact met elkaar. "Ook in deze tijd traint hij zich het lazarus om te laten zien dat hij fit is. Maar je bent niet wedstrijdfit, want dat ben je alleen door wedstrijden te spelen. Je doet wel je oefeningen en dat is mooi meegenomen. Je houdt je fit. Je moet serieus zijn."

"Als je de teugels laat vieren en 's nachts lekker gaat lopen zuipen...Dat kan dan nu niet, want je komt er niet in. Alle nachtclubs etc. zijn gesloten, dus dat is misschien wel goed. Iedereen moet aan zijn fysiek denken. Je kunt nog vijftien jaar voetballen. Als je een goede voetballer bent, denk je daaraan en leef je voor je sport."