'Kuyt praat met Fenerbahçe': 'Hoe kan hij denken dat hij een topclub kan trainen?'

'Kuyt praat met Fenerbahçe': 'Hoe kan hij denken dat hij een topclub kan trainen?'

19-05-2020 13:32 Laatste update: 13:49
74

Dirk Kuyt wordt in verband gebracht met de Turkse topclub Fenerbahçe, tot onbegrip van journalist en columnist Henk Spaan. Kuyt zou in beeld zijn als interim-trainer en komt mogelijk in aanmerking voor een vaste aanstelling.

Turkse media meldden maandag dat Kuyt serieus in beeld is voor een topfunctie in Istanbul. Spaan zet zijn vraagtekens. ''Ken jezelf' was volgens de Griekse reisschrijver Pausanias een inscriptie in de tempel van Apollo. Niet dat ik het uit die bron heb. In Grieks was ik geen ster. Ik ken mijn beperkingen', opent Spaan eerst cynisch in zijn column in Het Parool.

Spaan heeft meegekregen dat Kuyt met Fenerbahçe praat. 'Het zelfvertrouwen van sommige oud-voetballers is overweldigend. Hoe kan Kuyt nu denken dat hij zomaar een topclub zou kunnen trainen? Moet zaakwaarnemer Rob Jansen hem niet waarschuwen voor het onherroepelijke onheil? Maar ja, als hij ertussen zit zegt Rob niks.'

Kuyt was het afgelopen seizoen trainer van Feyenoord O19. Hij was voor aankomend seizoen van plan om zijn vleugels uit te slaan.