PSV bereikt akkoord met spelers over tijdelijke verlaging van salarissen

PSV bereikt akkoord met spelers over tijdelijke verlaging van salarissen

19-05-2020 14:36 Laatste update: 15:00
138

De directie van PSV en de spelersraad hebben een akkoord bereikt over het korten van de spelerssalarissen. Dat meldt de Eindhovense club. De partijen hebben het advies van de spelersvakbond VVCS en de werkgeversorganisatie FBO gevolgd.

De spelersgroep heeft van begin af aan duidelijk gemaakt dat ze de noodzaak en urgentie begrijpen", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands op de website van PSV. "Ik wil graag benadrukken dat dit een complexe situatie is. Het is niet leuk om een dergelijk verzoek te doen, maar de uitkomst leert dat er begrip is. De eenheid van geest koesteren we."

Volgens het Eindhovens Dagblad bespaart PSV met het korten van de salarissen op jaarbasis ongeveer drie miljoen euro. Ook het overige personeel levert salaris in. "Dat er iets moest gebeuren is duidelijk", zegt aanvoerder Denzel Dumfries. "Het is een uitzonderlijke situatie waarin we leven en we snappen dat we mee moeten denken. Wij vonden het cruciaal dat iedereen in de groep erachter zou staan en dat is gelukt. In de kleedkamer is eenheid van denken het belangrijkste dat er is. Ik ben er trots op dat dit is gelukt."

De spelersgroep gaat zich ook op andere vlakken meer inzetten, om supporters en sponsors bij te staan. Dumfries: "We hebben daarom bij de directie aangegeven dat we ons heel graag nog meer gaan inspannen om te laten blijken dat de waardering wederzijds is. Wij zijn hier natuurlijk vooral om te voetballen, maar we beseffen dat er in deze situatie ook van ons meer gevraagd mag worden. Eendracht maakt macht is het motto van PSV en daar sluiten wij ons graag bij aan."