ADO op jacht: 'Jonge jongens halen aan de onderkant bij Ajax, PSV en Feyenoord'

ADO op jacht: 'Jonge jongens halen aan de onderkant bij Ajax, PSV en Feyenoord'

Gepubliceerd: dinsdag 19 mei 2020 om 15:50di 19-05-2020 om 15:50

Martin Jol beseft dat het moeilijk wordt om ADO Den Haag in korte tijd tot een stabiele Eredivisie-club uit te laten groeien, zeker in de huidige coronacrisis. Jol, die het technische hart van ADO gaat leiden, moet op creatieve wijze de selectie gaan versterken.

"Ik hoor wel dat we afgelopen jaren een stabiele Eredivisie-club waren, maar daar ben ik het niet mee eens", zegt Jol in De Telegraaf. "Behoudens een paar uitschieters kwam de club altijd in de problemen om zich daar in de slotfase van het seizoen uit te knokken. Ik wil nu weleens rustig op de tribune zitten." Volgend seizoen verwacht Jol nog niet te kunnen ontspannen.

"Eerst overleven. Daarvoor zullen we ons inventief moeten bewegen op de spelersmarkt. Bijvoorbeeld jonge jongens halen aan de onderkant bij Ajax, PSV, Feyenoord of met onze contacten zulke spelers weghalen bij Italiaanse clubs. Dan weet je dat het altijd goed komt en kan je je eigen kapitaal maken. Zo heb ik het voor ogen", aldus Jol, die maandag Aleksandar Rankovic presenteerde als nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws