Dest zet in op zomerse transfer: Die wil een stap maken, die wil weg

Dest zet in op zomerse transfer: "Die wil een stap maken, die wil weg"

19-05-2020 16:53 Laatste update: 17:24
151

Sergiño Dest wil een zomerse transfer maken, laat Ajax-watcher Marco Timmer dinsdag weten. De negentienjarige back uit Almere werd onlangs uitgeroepen tot Ajax-talent van het jaar en wordt gevolgd door diverse Europese topclubs, waaronder Bayern München en FC Barcelona.

Voetbal International-journalist Timmer heeft contact gehad met zaakwaarnemer Joes Blakborn. "Het klopt dat FC Barcelona geïnformeerd heeft bij zijn zaakwaarnemer, een tijd terug. Ze waren niet concreet, maar ze wilden wel weten hoe zijn contract in elkaar zit", laat hij weten in een YouTube-item van VI. Bayern München zit al langer achter Dest aan en zag al een bod van twintig miljoen euro geweigerd worden. "Ik heb nog aan de zaakwaarnemer gevraagd: hoe staat Sergiño er zelf in? Die wil een stap maken, die wil weg", klinkt het.

Dest en Blakborn zullen echter geduld moeten hebben: Bayern München was al in een vroegtijdig stadium concreet, maar zette de plannen 'on hold' na de uitbraak van het coronavirus. "Daarop zegt de zaakwaarnemer: we zitten echt in de wachtkamer op dit moment", aldus Timmer. "Barcelona heeft niet al te veel geld op dit moment. En zo zijn er meer clubs waar eerst iets moet gebeuren, voordat ze iets kunnen doen. Maar Marc Overmars denkt: even achterover leunen, wachten tot de markt weer op gang komt. En nu de Bundesliga weer is begonnen, zal dat ook wel gebeuren."

Mocht het spel rond Dest inderdaad op gang komen, dan dreigt de huidige Ajax-basis ontmanteld te worden. Hakim Ziyech is al verkocht aan Chelsea, terwijl ook Andre Onana en Nicolás Tagliafico aan een vertrek denken.