'Huntelaar lijkt nog minder speeltijd te krijgen, dan biedt Heerenveen uitkomst'

'Huntelaar lijkt nog minder speeltijd te krijgen, dan biedt Heerenveen uitkomst'

19-05-2020 19:31
39

De kans is volgens Ajax-watcher Marco Timmer aanwezig dat Klaas-Jan Huntelaar geen genoegen meer neemt met een reserverol bij de Amsterdammers. De journalist van Voetbal International denkt dan ook dat SC Heerenveen een serieuze kans maakt op de handtekening van 'The Hunter'.

De Friezen spreken openlijk de hoop uit dat Huntelaar volgend seizoen in het Abe Lenstra Stadion speelt en volgens VI-watcher Timmer is dat zeker een mogelijkheid. "Zijn speeltijd bij Ajax werd al minder en aangezien er nog meer spitsen in Amsterdam rondlopen, lijkt hij minder speeltijd te gaan krijgen", klinkt het in een item op Youtube. "Kan hij zich dan schikken in die rol? Daar lijkt het niet op. Huntelaar wil wel, is vurig en gedreven."

Heerenveen kan uitkomst bieden voor 'The Hunter'. "Als je nog een jaar wil spelen wil je ook echt spelen, kan ik me voorstellen", vertelt Timmer. "Dan wordt een bijrol lastig. Een club als Heerenveen zou dan een uitkomst kunnen zijn. Zij hebben een speelstijl gericht op aanvallen en dominantie en dan heb je aan Huntelaar wel wat. Bij Ajax wordt hij gebruikt als pinchhitter en krijgt hij in de slotfase veel lange ballen. Dat is niet zijn ding."