'Turkse John de Mol' gelinkt aan Fortuna: 'Fijn als hij daar een rol bij speelt'

'Turkse John de Mol' gelinkt aan Fortuna: 'Fijn als hij daar een rol bij speelt'

19-05-2020 20:28
25

Dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat een nieuwe overname van Fortuna Sittard aan de orde is. Eigenaar Isitan Gün liet op zijn Twitter-pagina weten in gesprek te zijn met Acun Ilicali, de 'John de Mol van Turkije'.

Turkse media heeft het over een overname, terwijl Gün het vooralsnog alleen over een samenwerking heeft. Algemeen directeur Ivo Pfennings geeft tegenover het Algemeen Dagblad aan dat een overname niet noodzakelijk is, maar dat het op dit moment wel voordelen kan bieden. "We kunnen natuurlijk geen jaar vooruit kijken. Het is voor elke club moeilijk nu. Zeker als blijkt dat we het straks maanden zonder ons trouwe publiek moeten stellen."

Fortuna had afgelopen seizoen tweeënhalf miljoen euro uit te geven aan zijn selectie. Alleen RKC had minder te besteden. Extra geld zou dus met gejuich worden begroet in Sittard. "Het lijkt me duidelijk dat een extra investering ons competitiever kan maken ten opzichte van onze concurrentie", legt Pfennings uit. "En dat is wat we willen, vooruit met Fortuna. En als meneer Ilicali daar een rol bij kan spelen, zou dat fijn zijn voor ons. Maar concreet weet ik nog niks."