Schreuder maakte opstelling pas op wedstrijddag: 'Fysiektrainer niet door de test'

Schreuder maakte opstelling pas op wedstrijddag: 'Fysiektrainer niet door de test'

19-05-2020 22:12
4

Alfred Schreuder stond zaterdagmiddag met een mondkapje om langs de lijn bij Hoffenheim-Hertha BSC. De Hoffenheim-trainer uit Barneveld is gematigd tevreden over de hervatting van het Bundesliga-seizoen.

De nummer negen van de Bundesliga verloor uiteindelijk met 0-3 van de gasten uit Berlijn, maar aan de voorbereiding lag het niet. Schreuder en zijn selectie waren een week lang bij elkaar. "Het hotel en het trainingsveld, dat waren de enige plaatsen waar we een week lang kwamen", laat hij weten aan Voetbal International. "Fysiek en ook tactisch konden we ons prima voorbereiden. De stemming was goed."

De coronatests op de club bepaalden echter de agenda van Schreuder. "Onze fysiektrainer kwam niet door de coronatest en moest het hotel verlaten. Zaterdagochtend kregen we uiteindelijk de namen door van de spelers die de coronatest succesvol hadden doorstaan en pas daarna kon ik de opstelling maken."

De sfeer in het stadion was vanzelfsprekend niet optimaal. "Tijdens de wedstrijd ben je gefocust op het voetbal, maar een stadion zonder publiek is natuurlijk wel een doodse gewaarwording", vindt Schreuder. "Het was een beetje zoals zo'n oefenwedstrijd achter gesloten deuren tijdens een interlandweek. Zo'n gevoel had ik. We zullen er de komende weken mee moeten dealen."