België werkt aan Europese primeur: geen overlappende wedstrijden meer

België werkt aan Europese primeur: geen overlappende wedstrijden meer

20-05-2020 08:26
33

In België werkt men aan een revolutionair plan voor het nieuwe seizoen. Het streven is om alle Jupiler Pro League-wedstrijden los van elkaar uit te zenden.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het is de bedoeling dat het nieuwe seizoen in België in het weekend van 7 augustus van start gaat. De Pro League onderhandelt nu met rechtenhouder Eleven Sports over de aanvangstijdstippen - en dat wordt mogelijk revolutionair.

Eleven Sports wil ervoor zorgen dat alle wedstrijden op een ander tijdstip beginnen, zodat er geen overlappingen zijn en de Belgische tv-kijker geen enkele minuut hoeft te missen. De Jupiler Pro League wordt mogelijk de eerste Europese competitie met een dergelijk speelschema.

Concreet is er een plan om op vrijdag (20.30 uur) één wedstrijd te spelen. Op zaterdag zouden er drie wedstrijden gespeeld worden (16.30 uur, 18.30 uur en 20.30 uur) en op zondag vier (14.30 uur, 16.30 uur, 18.30 uur en 20.30 uur).

"Maar die indeling is nog niet definitief", benadrukt Stijn Van Bever namens de Pro League. Eleven Sports beaamt dat. "Ook na de eerste meeting hierover zal er nog geen beslissing worden genomen. We willen de resultaten van de enquête door de overkoepelende vereniging van Belgian Supporters ook meenemen in onze besprekingen."

"Net als het nieuwe gegeven dat alle clubs een voorkeur ­mogen uitspreken voor drie teams tegen wie ze niet zonder publiek willen spelen. Vermoedelijk komen we er volgende week uit. Een ­datum voor die volgende vergadering is nog niet geprikt", besluit Eleven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie