Jansen adviseert Botman: 'Kunnen voetballen, maar bij Ajax kunnen ze het beter'

Jansen adviseert Botman: 'Kunnen voetballen, maar bij Ajax kunnen ze het beter'

20-05-2020 12:13 Laatste update: 12:15
22

Johnny Jansen vindt dat Sven Botman flinke stappen heeft gemaakt in zijn periode bij sc Heerenveen. De trainer van de club uit Friesland is van mening dat de verdediger goed bij Ajax past, maar ziet dat Botman nog genoeg stappen kan maken.

"Ik vond hem al een persoonlijkheid, maar daarin is hij het afgelopen jaar alsnog enorm gegroeid", geeft Jansen aan in gesprek met Ajax Showtime. "Hij komt naar Heerenveen, is ver weg van huis en moet zichzelf verzorgen. Dan kom je in de Eredivisie te voetballen en daar kom je onder andere druk te spelen."

Botman maakte in Heerenveen flinke stappen in de goede richting, zo zag ook Jansen. "Hij heeft zich in voetballend opzicht heel goed aangepast en daarin ook een stap gemaakt. Toch denk ik dat het een onderdeel is waarin hij nóg een grote stap kan maken. Bij Heerenveen kunnen we aardig voetballen, maar bij Ajax kunnen ze het gewoon beter. De lat ligt hoger en dat weet hij heel erg goed", is Jansen realistisch.

Uitstraling
De Heerenveen-trainer ziet de toekomst van Botman desondanks rooskleurig in. "Hij is een persoonlijkheid en heeft uitstraling. Ik denk dat hij daarin erg goed bij Ajax past. Hij kan ook heel goed één tegen één verdedigen. Bij Ajax kom je weleens in grotere ruimtes te voetballen, maar als Sven echt op gang is, is hij snel. En hij heeft een goede tackle om dingen te repareren", sluit Jansen af.