Breuk met Heracles aanstaande: 'Ik wil iets meer een onbetwiste basisspeler zijn'

Breuk met Heracles aanstaande: 'Ik wil iets meer een onbetwiste basisspeler zijn'

20-05-2020 13:35
9

Als het aan Dario van den Buijs ligt, heeft hij zo snel mogelijk duidelijkheid over zijn toekomst. De Belgische verdediger van Heracles Almelo beschikt over een aflopend contract en wil vaker spelen.

Van den Buijs (24) wees een aanbieding van Heracles af en aast op een vertrek. "Ik hoop dat ik niet te lang hoef te wachten, ik wil graag de voorbereiding bij een nieuwe club meemaken. Dat zal niet bij Heracles zijn", vertelt hij aan TC/Tubantia.

"Was ik nu niet uit mijn contract gelopen, dan was ik zeker bij Heracles gebleven en had ik niet eens gedacht aan een transfer. Nu weet ik nog niet waar ik ga spelen. Er is belangstelling, ik wacht af."

Dat hij als gevolg van de coronacrisis misschien financieel een stap terug moet doen, maakt Van den Buijs niet uit. "Als ik maar minuten kan maken. Ik wil heel graag 32 wedstrijden spelen, niet tussen de 9 en 12, zoals afgelopen seizoen. Iets meer een onbetwiste basisspeler zijn, al weet ik dat je dat nooit zeker bent."

"Overigens denk ik dat de grote clubs in het buitenland, die het geld voor het oprapen hebben, weer als vanouds grote aankopen gaan doen. Zo zal het uiteindelijk allemaal alsnog op gang komen."