Roda JC presenteert reddingsplan: Korotaev weg, vijfde overname in vijf jaar

Roda JC presenteert reddingsplan: Korotaev weg, vijfde overname in vijf jaar

20-05-2020 14:30
81

Roda JC heeft woensdag een nieuw reddingsplan gepresenteerd om weer een financieel gezonde club te worden. De banden met aandeelhouder Aleksei Korotaev zijn definitief verbroken en dat maakt de weg vrij voor een nieuwe koers.

De kwestie-Korotaev was de laatste grootste hobbel op de weg naar een nieuwe toekomst voor Roda JC, waar de laatste maanden achter de schermen werd gewerkt aan een plan dat de nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie er weer bovenop moet gaan helpen. Vanaf woensdag kijkt Roda JC officieel weer vooruit.

Een groep investeerders met ondernemers Roger Hodenius, Stijn Koster, Bert Peels en beleggingsmaatschappij Mercurius maakte op een persconferentie bekend de komende drie jaar anderhalf miljoen euro per seizoen in de club te zullen pompen. Het gezelschap noemt zichzelf 'Phoenix'. Het doel: Roda JC laten terugkeren in de top van de Eerste Divisie.

Ook werd aangekondigd dat de complete organisatie op de schop gaat. Er komt een nieuw bestuur, Roda krijgt na jaren weer een raad van commissarissen en alle aandelen komen in één stichting, de stichting Roda JC. Ook gaat de ondernemersgroep de gemeente Kerkrade, eigenaar van het Parkstad Limburg Stadion, vragen de huur te verlagen naar 250.000 euro per jaar, schrijft De Limburger.

Vijfde overname een feit
De laatste vijf jaar werd Roda JC liefst vijf keer overgenomen. Na miljonair Frits Schrouff passeerden Korotaev, die twintig procent van de aandelen in handen had, de G6 met lokale ondernemers, Roland Hogenelst en de Mexicaanse charlatan Mauricio García de la Vega de revue.