PEC Zwolle-routinier wordt niet meer fit en stopt: 'Zeker geen makkelijke keuze'

PEC Zwolle-routinier wordt niet meer fit en stopt: 'Zeker geen makkelijke keuze'

20-05-2020 15:39 Laatste update: 15:40
21

Etiënne Reijnen heeft met onmiddellijke ingang een punt achter zijn carrière gezet. Dat maakt PEC Zwolle bekend. De 33-jarige verdediger had nog een contract tot medio 2021, maar wordt niet meer fit na het oplopen van een enkelblessure.

Reijnen keerde vorig jaar terug bij PEC Zwolle, dat hem transfervrij overnam van Maccabi Haifa. De oud-speler van AZ, SC Cambuur en FC Groningen begon het seizoen als basisspeler, maar de teller stokte door een enkelblessure bij vier Eredivisie-optredens. Op 30 augustus kwam hij voor het laatst in actie.

"Ik heb veel wedstrijden vanaf de zijkant moeten toekijken, iets wat je als voetballer zoveel mogelijk probeert te voorkomen. De knoop doorhakken om definitief te stoppen is zeker geen makkelijke beslissing voor mij geweest, maar wel de enige juiste", verklaart Reijnen. "Toch kan ik met veel genoegen terugkijken op al die jaren hier in Zwolle en ben ik blij dat ik komend seizoen in een andere rol betrokken blijf bij mijn club."

Reijnen gaat aan de slag in de scouting van PEC Zwolle en is van plan een trainerscursus te volgen. Technisch manager Mike Willems betreurt het 'pensioen' van de verdediger. "Het is in de eerste plaats heel jammer voor Etiënne zelf dat hij zijn tot medio 2021 doorlopende contract niet meer kan uitdienen, maar uiteraard is zijn keuze te begrijpen."

Reijnen speelde 144 officiële wedstrijden voor PEC Zwolle, verdeeld over twee periodes.