'Ziyech is samen met Frenkie de Jong de beste met wie ik samen heb gespeeld'

'Ziyech is samen met Frenkie de Jong de beste met wie ik samen heb gespeeld'

20-05-2020 16:23 Laatste update: 16:31
40

Zakaria Labyad hoopt volgend seizoen vaker in actie te kunnen komen voor Ajax. Vorig jaar raakte de vleugelaanvaller geblesseerd in de Champions League-wedstrijd tegen Lille OSC.

Labyad liep een scheurtje in zijn meniscus op en lag er maandenlang uit, nét toen hij een basisplaats had veroverd na de blessure van David Neres. Zijn persoonlijke doelen voor komend seizoen zijn duidelijk: vaker spelen dan de afgelopen twee jaar.

"Op de eerste plaats is dat fit blijven en gezond zijn. Daarnaast wil ik natuurlijk zoveel mogelijk wedstrijden spelen voor Ajax", verklaart Labyad op de clubsite. "Ik ben op dit moment gelukkig weer helemaal fit. Ik heb geen last meer van mijn knie, dus ik kan alles doen."

Spijt van zijn overstap naar Amsterdam lijkt Labyad niet te hebben. "Wat er door mij heen ging toen Ajax zich meldde? Op dat moment wist ik dat het de enige club was waar ik naartoe wilde gaan. Gelukkig is dat ook gebeurd."

Binnenkort neemt de 27-jarige Utrechter afscheid van Hakim Ziyech, die naar Chelsea verkast. "Op de eerste plaats ben ik natuurlijk heel erg trots op hem. Hij heeft dit zelf gedaan met zijn prestaties in de afgelopen jaren. Ik ben blij dat ik nogtwee jaar met hem in een elftal heb mogen spelen. Hij is samen met Frenkie de Jong de beste met wie ik heb gespeeld."