VVV volgt voorbeeld PSV en Twente: spelers, staf en directie leveren salaris in

VVV volgt voorbeeld PSV en Twente: spelers, staf en directie leveren salaris in

20-05-2020 16:42 Laatste update: 16:58
18

In navolging van PSV heeft ook VVV-Venlo bekend gemaakt dat spelers, staf en directie salaris in gaan leveren. Daarbij nemen de spelersgroep, staf en directie van de club het deel van de loonkorting van het kantoorpersoneel op zich.

Dat meldt VVV via de officiële kanalen. Het kantoorpersoneel van de club hoeft op deze manier dus geen salaris in te leveren, maar de club bespaart wel op de loonkosten. "Uiteraard zijn dit lastige gesprekken. Maar het besef is er bij iedereen dat deze moeilijke en bizarre situatie iedereen raakt", laat algemeen directeur Marco Bogers weten. "Spelersgroep en staf toonden dan ook begrip."

"Zij waren zelfs heel stellig over het feit dat zij de compensatie voor de loonsverlaging van de overige werknemers voor hun rekening wilde nemen. Een daad van solidariteit én loyaliteit en een toonbeeld van eenheid en kracht binnen onze club. En wij als directie sluiten daar dan ook graag bij aan", laat Bogers weten.

De algemeen directeur ziet juist voor het kantoorpersoneel een belangrijke rol weggelegd de komende tijd. "Zij staan voor zware uitdagingen. Wij zijn dan ook van mening dat ons kantoorpersoneel de constante, stabiele basis vormt van de club. En juist in deze tijd moeten we laten zien dat we één team zijn. Samen de schouders eronder is daarbij hét devies."