PSV 'lost tien procent van probleem op': 'In dat geval winnen we 3 miljoen terug'

PSV 'lost tien procent van probleem op': 'In dat geval winnen we 3 miljoen terug'

20-05-2020 18:19
33

Toon Gerbrands benadrukt dat het salarisoffer bij PSV in eerste instantie tot september geldt. Tegen die tijd gaat de Eindhovense club opnieuw in gesprek met het personeel, waaronder de spelers.

"Omdat we dan weten of we wel of geen Europees voetbal gaan spelen, kunnen rekenen op bijbehorende inkomsten en we mogelijk uitgaande transfers hebben gerealiseerd", reageert de algemeen directeur in De Telegraaf.

Ook heeft PSV dan mogelijk meer duidelijkheid over het spelen met of zonder publiek. "Dan weten we of de situatie is verbeterd en op welke wijze we door moeten gaan. We zullen dan opnieuw alle cijfers presenteren en met elkaar in gesprek gaan. We hebben een probleem op te lossen met elkaar en dat wordt binnen de hele organisatie gerealiseerd."

Met de tijdelijke salarisverlaging 'lost PSV zo'n tien procent van het probleem op', stelt Gerbrands. De directeur gaf eerder al aan dat de schade in het zwartste scenario oploopt tot dertig miljoen euro. "In dat geval winnen we met deze maatregel ruim gesteld drie miljoen euro terug."