'Sinkgraven deed denken aan de Maxwell van PSG, niet aan Maxwell van Ajax'

'Sinkgraven deed denken aan de Maxwell van PSG, niet aan Maxwell van Ajax'

20-05-2020 18:48
27

Henk Spaan was onder de indruk van Daley Sinkgraven tijdens de herstart van de Bundesliga. De 24-jarige linkspoot had een basisplaats bij Bayer Leverkusen tijdens de overtuigende zege op Werder Bremen maandag (1-4).

De columnist kijkt doorgaans niet naar Duits voetbal, maar vanwege de coronacrisis moet hij er nu toch aan geloven. 'Eerlijk gezegd: tot nu toe bevalt hij goed, de Bundesliga. Maandag maakten we opnieuw kennis met Daley Sinkgraven. Hij was erop vooruitgegaan', schrijft hij in zijn rubriek Spaan geeft punten in Het Parool.

'Zijn passes kozen regelmatig een diagonaal patroon, dé manier om aanvallen te versnellen en openingen te zoeken. Hij deed me denken, niet schrikken, aan Maxwell toen hij zo sterk was bij Paris Saint-Germain. Niet aan de Maxwell van Ajax. Toen we eigenlijk altijd ons hart vasthielden', besluit Spaan over Sinkgraven, die onder Peter Bosz voornamelijk als linksback speelt bij Leverkusen.

Die Werkself nam Sinkgraven vorig jaar zomer voor vijf miljoen euro over van Ajax. De oud-speler van sc Heerenveen werkte in Amsterdam al samen met Bosz.