Cambuur 'begint weer op nul': 'Een team dat getergd is en naar de Eredivisie wil'

Cambuur 'begint weer op nul': 'Een team dat getergd is en naar de Eredivisie wil'

Gepubliceerd: woensdag 20 mei 2020 om 22:24wo 20-05-2020 om 22:24

Cambuur kijkt na het mislopen van promotie naar de Eredivisie weer vooruit. De club uit Leeuwarden had een voorsprong van elf punten op nummer drie FC Volendam, maar na de historische conference call van de KNVB en het kort geding dat verloren ging moet Cambuur weer van voor af aan beginnen.

Dat betekent dat technisch manager Foeke Booy een elftal samen moet stellen dat ook volgend seizoen meespeelt om promotie. Dat wordt nog lastig, denkt hij. "Alle clubs hebben door de coronacrisis een klap gehad, maar wij hebben door het mislopen van promotie een dubbele klap gehad", legt hij uit in een groot interview met Voetbal International.

Booy begrijpt dat andere ploegen zich ook zullen versterken, maar denkt dat de spelers van Cambuur tot op het bot gemotiveerd zullen zijn. "Het besef is er dat we volgend seizoen weer op nul beginnen, maar we hebben wel een team dat exact weet wat deze trainersstaf wil. En het is een team dat getergd is. Iedereen bij Cambuur wil de Eredivisie in."

Ondanks dat men in Leeuwarden weer vooruit kijkt, is terugdenken aan de afgelopen weken nog altijd erg pijnlijk voor Booy en zijn collega's. "Je staat na een geweldig seizoen met lege handen en dat voelt nog steeds niet goed", treurt hij. "De pijn suddert echt nog na, maar we moeten door."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws