'Vitesse komt in zoektocht naar nieuwe trainer uit bij Duitser Letsch (51)'

'Vitesse komt in zoektocht naar nieuwe trainer uit bij Duitser Letsch (51)'

20-05-2020 22:45 Laatste update: 22:54
66

Vitesse is volgens Voetbal International in verregaande onderhandelingen met de Duitse trainer Thomas Letsch. De 51-jarige Letsch moet de opvolger worden van Edward Sturing, die na zijn interim-periode weer een stap terug doet.

Johannes Spors, de technisch directeur van Vitesse, is in gesprek met landgenoot Letsch en vooralsnog verlopen de onderhandelingen goed. VI weet te melden dat een akkoord dichtbij is met de 51-jarige oefenmeester, die eerder vooral werkzaam was in Oostenrijk. Hij was er assistent bij Red Bull Salzburg en zwaaide zelf de scepter bij FC Liefering en Austria Wien. Bij die laatste club was hij tussen februari 2018 en maart 2019 actief.

Vitesse wil vooralsnog niet ingaan op namen, maar bekend is wel dat Spors en Letsch elkaar al kennen door de Red Bull-connectie. Spors was werkzaam bij RB Leipzig en zoals aangehaald werkte Letsch voor Salzburg en FC Liefering, dat ook tot het voetbalconcern van het energiedrankje behoort. Eerder werd bekend dat Edward Sturing, die na het ontslag van Leonid Slutsky de honneurs waarnam, een stap terug moet doen.