FC Seoul krijgt recordboete na plaatsen van sekspoppen op lege tribunes

FC Seoul krijgt recordboete na plaatsen van sekspoppen op lege tribunes

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 07:41do 21-05-2020 om 07:41

De Zuid-Koreaanse club FC Seoul heeft een recordboete opgelegd gekregen vanwege het plaatsen van sekspoppen op de tribunes tijdens de wedstrijd tegen Gwangju FC. De club moet 75.000 euro betalen aan de K-League, meldt ESPN. 

In Zuid-Korea is de competitie met lege tribunes afgetrapt, en Seoul hoopte toch nog wat sfeer in het stadion te brengen door poppen op de stoeltjes te plaatsen. De club huurde hier een bedrijf voor in zonder te weten dat dit bedrijf gespecialiseerd is in sekspoppen. Op de poppen stonden logo's en reclames voor een verkoper van seksspeeltjes.

De K-League zegt in een verklaring dat FC Seoul niet bewust de sekspoppen in het stadion heeft geplaatst, maar heeft desalniettemin een recordboete opgelegd aan de club vanwege 'ongepaste of seksuele advertenties' op de tribunes tijdens de wedstrijd. Volgens de K-League heeft FC Seoul 'schade toegebracht aan de prestige en de integriteit van de competitie'.

Ondertussen loopt er ook nog een onderzoek van de Seoul Facilities Corporation, de organisatie die het Seoul World Cup Stadium runt, naar het incident. In het ergste geval kan FC Seoul verboden worden om nog in het stadion te spelen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OEPS, foutje! Het Zuid-Koreaanse FC Seoul dacht het lege stadion gezellig te vullen met poppen, maar dit bleken sekspoppen te zijn. De club heeft nu zijn excuses aangeboden. 😂😂

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur) op

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws