Dortmund-sensatie Haaland groeit explosief: '12 kilo aan spiermassa, ongelooflijk'

Dortmund-sensatie Haaland groeit explosief: '12 kilo aan spiermassa, ongelooflijk'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 09:35do 21-05-2020 om 09:35

Erling Haaland is sinds zijn zeventiende explosief gegroeid. Dat vertelt Borre Steenslid, conditietrainer van de Noorse spits bij Molde FK, aan AS. Haaland is met dertien goals in twaalf optredens voor Borussia Dortmund de sensatie van 2020.

Ondanks zijn jonge leeftijd (19), heeft Haaland met zijn lengte van 1,94 meter en gewicht van 87 kilo geen enkel probleem met de fysieke eisen van de Bundesliga. "Zijn lichaam reageert zo goed op trainingen, omdat hij genetische voordelen heeft", weet Steenslid, die enkele jaren geleden met hem werkte bij Molde FK.

Rond zijn zeventiende ging het hard met Haaland. "Hij genereerde twaalf kilo aan spiermassa in vijftien maanden. Ongelooflijk! Het was wel nodig, want hij was in een korte periode twintig centimeter gegroeid en zijn lichaam was uit balans. We moesten echt op nul beginnen."

De explosie van Haaland komt niet helemaal uit de lucht vallen: vader Alf-Inge speelde in het verleden in de Premier League en moeder Gry Marit werd ooit Noors kampioen in de zevenkamp. Steenslid: "En Erling kan goed eten. Hij zat altijd het dichtst bij het buffet en op zijn bord lag letterlijk een berg voedsel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws