Lukaku raakt Champions-beker 'met geen vinger' aan: 'Echt, vergeef ik hem nooit'

Lukaku raakt Champions-beker 'met geen vinger' aan: 'Echt, vergeef ik hem nooit'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 09:48do 21-05-2020 om 09:48

Laatste update: donderdag 21 mei 2020 om 10:16do 21-05-2020 om 10:16

Chelsea won acht jaar geleden de Champions League met Romelu Lukaku in de gelederen, maar de Belgische spits heeft de Cup met de Grote Oren nooit aangeraakt. De reden: hij werd niet ingeschreven en speelde geen minuut.

Lukaku viel buiten de boot onder André Villas-Boas, die de destijds negentienjarige spits niet opnam in zijn Champions League-selectie. Na het ontslag van de Portugees kwam Roberto Di Matteo. "Di Matteo had me gezegd dat ik bij de groep bleef tot na de finale", vertelt Lukaku aan Het Laatste Nieuws.

Chelsea versloeg Bayern München in de finale, maar Lukaku voelde zich geen winnaar. "Ik heb hem met geen vinger aangeraakt. Omdat ik deze trofee zelf niet mee gewonnen heb. Dat is al zo sinds ik elf ben: als ik ergens geen bijdrage toe geleverd heb, dan is het mijn trofee niet. Pas als je zelf mee een beker of een titel afgedwongen hebt, mag je daar ook mee pronken."

Lukaku, tegenwoordig in dienst van Internazionale, voelde geen vertrouwen van Villas-Boas. "Tijdens een onderling partijtje zette hij me soms maar met een hesje tussen de twee ploegen. Een keer moest ik links vooraan spelen, een andere keer weer rechts vooraan. Zo ontwikkel je je natuurlijk niet. Dan moet je op een bepaald moment aan je zelf denken."

"Ik heb de club dan ook gezegd wat ik ervan vond", vervolgt hij. "Ik weet wel: Villas-Boas stond ook onder druk. Maar daarom hoefde hij me zo nog niet te behandelen. Di Matteo heeft me helemaal anders aangepakt, hij heeft me meteen helemaal betrokken bij alles. Dat had eigenlijk veel eerder gemoeten. Echt, de vorige coach vergeef ik nooit."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws