Update: Zaakwaarnemer Stam bevestigt deal: handtekening binnenkort gezet

Update: Zaakwaarnemer Stam bevestigt deal: handtekening binnenkort gezet

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 13:06do 21-05-2020 om 13:06

Laatste update: donderdag 21 mei 2020 om 14:51do 21-05-2020 om 14:51

Jaap Stam volgt Ron Jans definitief op bij FC Cincinatti. Dat meldt De Telegraaf. De trainer neemt Saïd Bakkati, de assistent van Dick Advocaat bij Feyenoord, mee naar de Verenigde Staten.

Stam en Bakkati tekenen voor anderhalf jaar bij Cincinatti, met een optie op een extra seizoen. De twee werkten samen bij Reading en maakte afgelopen zomer de overstap naar Feyenoord. Na een slechte seizoenstart hield de oud-international de eer aan zichzelf, maar Bakkati werd opgenomen in de technische staf van opvolger Advocaat.

De ervaren trainer was dusdanig tevreden over zijn assistent, dat die ook na dit seizoen mocht blijven. Volgens De Telegraaf hadden Feyenoord en Bakkati echter de afspraak dat hij mocht vertrekken als Stam bij een nieuwe club zou tekenen. Dat is nu gebeurd: Stam is de opvolger van Jans, die in februari vertrok na een breed uitgemeten racismerel. Advocaat gunt Bakkati zijn overstap.

Bij Cincinatti, dat afgelopen seizoen laatste werd in de Major League Soccer, spelen twee Nederlanders: Maikel van der Werff, Siem de Jong en huurling Jürgen Locadia. Gerard Nijkamp is de algemeen directeur. Hij kent Stam en Bakkati nog uit hun PEC Zwolle-tijd.

Het is nog niet bekend wanneer Stam naar de Verenigde Staten kan vliegen. De Major League Soccer ligt sinds maart stil vanwege het coronavirus en het is onbekend wanneer er weer gevoetbald kan worden.

Update 13.06: Zaakwaarnemer Henk van Ginkel heeft aan de NOS bevestigd dat Jaap Stam de nieuwe trainer wordt van FC Cincinnati in de Major League Soccer. Volgens de belangenbehartiger zal Stam binnenkort zijn handtekening onder het contract zetten, als de restricties voor reizen naar de Verenigde Staten versoepeld worden. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws