Frenkie de Jong kan niet zonder Barça-rondo: 'Drie maanden is te lang'

Frenkie de Jong kan niet zonder Barça-rondo: 'Drie maanden is te lang'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 13:40do 21-05-2020 om 13:40

Frenkie de Jong voelt zich nog niet klaar om een wedstrijd te spelen. De middenvelder is met FC Barcelona deze week begonnen aan de groepstrainingen met maximaal tien spelers.

De Jong heeft nog wel een aanloop nodig voordat hij zijn rentree kan maken in La Liga. "Ik voel me prima", zegt de middenvelder op de website van FC Barcelona. "Ik heb in Nederland getraind om in conditie te blijven, maar het is lekker om nu weer op het gras te staan. Ik denk niet dat ik klaar ben om nu een wedstrijd te spelen. We hebben zeker nog wel een paar weken nodig. Eerst individueel, dan in kleine groepjes en dan met het team. We zullen er over een paar weken weer staan."

De Barcelona-middenvelder heeft zijn ploeggenoten de afgelopen tijd wel gemist. "Twee of drie maanden niet bij elkaar zijn is lang. Normaal zijn we drie weekjes op vakantie, maar dit was bijna drie maanden. Ik heb het trainen, mijn ploeggenoten en voetballen gemist. En rondo's, die zijn zo belangrijk voor onze training", aldus De Jong, die afgelopen zaterdag de Bundesliga-hervatting heeft gezien. "Ik heb naar Dortmund-Schalke gekeken. Het was fijn om weer voetbal op televisie te zien, maar het is niet hetzelfde zonder fans."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws