AZ baalt van afgekapte titelrace: 'In Amsterdam tegen Ajax duidelijk de betere'

AZ baalt van afgekapte titelrace: 'In Amsterdam tegen Ajax duidelijk de betere'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 14:10do 21-05-2020 om 14:10

Arne Slot vindt het 'ontzettend jammer' dat AZ niet de kans heeft gekregen om Ajax klop te geven in de titelrace. Precies vier weken geleden werd definitief een punt gezet achter het Eredivisie-seizoen, waardoor de Alkmaarders op doelsaldo achter de Amsterdammers eindigden.

Slot baalt ervan. "Het is ontzettend jammer dat we niet voor onze kans op het kampioenschap konden gaan. Iedereen besefte dat we aan een bijzonder seizoen bezig waren. Daar wil je iets concreets aan overhouden. Maar het kwam niet uit de lucht vallen, natuurlijk. Er kwamen steeds meer signalen dat het lastig zou worden de competitie af te maken", reageert de trainer in gesprek met Voetbal International.

"Als mensen over tien jaar terugdenken aan het coronaseizoen, denk ik dat AZ als eerste omhoog komt. Niet alleen omdat we naast Ajax aan kop gingen, maar ook vanwege het voetbal dat we lieten zien. Met name in de topwedstrijden. Maar ja, de kans op een mooie beloning is weg."

AZ rook bloed, bevestigt Slot. "Dat is niet zo ingewikkeld. Vlak voordat de competitie stopte, waren we in Amsterdam tegen Ajax duidelijk de betere. En in eigen huis hadden we ze ook al verslagen. Dan is het niet zo gek dat je denkt: dit zou ons seizoen weleens kunnen worden. Je hoort mij niet zeggen dat we kampioen waren geworden. Maar los van de onderlinge resultaten, zaten we in een betere periode."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie was er kampioen geworden?

(2450 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws