PEC Zwolle sluit seizoen af: kolderiek afscheid Thy, Johnsen en vier anderen

PEC Zwolle sluit seizoen af: kolderiek afscheid Thy, Johnsen en vier anderen

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 14:30do 21-05-2020 om 14:30

PEC Zwolle heeft donderdag afscheid genomen van zes spelers. Rick Dekker, Lennart Thy, Dennis Johnsen, Rico Strieder, Jarni Koorman en Etiënne Reijnen trainden voor het laatst mee bij de nummer vijftien van de Eredivisie.

Het was een vreemde gewaarwording in het MAC3PARK Stadion: de spelers zaten op hun laatste werkdag voor de vakantie op anderhalve meter van elkaar op de tribune en de technische staf stond op het veld. "Een speler hoort afscheid te nemen van en met publiek in het stadion", zei speaker Peter Vader volgens de officiële kanalen. "De supporters hadden op de banken moeten staan, maar helaas zijn we hier vandaag zonder supporters en alleen met elkaar."

Dekker, Thy, Johnsen, Strieder, Koorman en Reijnen, die een punt achter zijn carrière zet, kregen een eresaluut. Thy, die naar Sparta gaat, werd bedankt voor zijn benutte penalty in de slotminuut tegen Fortuna Sittard, de laatste van het afgebroken seizoen. "Door die goal stonden we in ieder geval op een veilige vijftiende plek", aldus Vader. Tot slot kregen de vertrekkende spelers een wedstrijdshirt met actiefoto en deed trainer John Stegeman het laatste woord.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws