VVV niet te stoppen: vierde versterking 'met goeie kop' definitief binnen

VVV niet te stoppen: vierde versterking 'met goeie kop' definitief binnen

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 15:34do 21-05-2020 om 15:34

VVV-Venlo heeft zich versterkt met Roy Gelmi. De Zwitserse verdediger, die ook een Nederlands paspoort heeft, komt definitief over van FC Thun, dat hem sinds de winterstop al verhuurde aan de Limburgse eredivisionist.

Gelmi (25) heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen met een optie op een extra jaar. Hij is alweer de vierde aanwinst van VVV voor volgend seizoen, na Jafar Arias, Guus Hupperts en Lukas Schmitz. Bovendien werkt de Venlose club aan de terugkeer van PEC Zwolle-aanvaller Vito van Crooy én Moreno Rutten.

"Mijn kennismaking met de club was heel prettig", reageert Gelmi, die voor de coronastop drie wedstrijden speelde voor VVV. "Ik kwam natuurlijk op de laatste dag van de transfermarkt binnen in een periode dat de ploeg zeer goed draaide. Gelukkig heb ik daar uiteindelijk ook mijn steentje aan bij kunnen dragen en hebben we met z’n allen voor een topprestatie gezorgd door ons te handhaven. Je ziet: we hebben kwaliteit genoeg in de ploeg. Er zit nog zoveel moois in het vat. Ik heb dan ook enorm veel zin in het nieuwe seizoen!"

Technisch manager Stan Valckx is blij met het vastleggen van Gelmi. "Roy heeft, in de korte periode dat hij aan onze club verbonden is, laten zien dat hij een meerwaarde kan zijn in de laatste linie. Hij staat zijn mannetje, is lang en sterk met het hoofd, maar desondanks ook snel en wendbaar. Roy kan het spel lezen en staat vaak op de goede plek. En bovendien zit er 'een goeie kop op'. Wij zijn dan ook blij dat Roy ook aankomende seizoenen in het geelzwart speelt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws