'Sneijder en Zlatan kenden me nog, teken dat je toch iets van indruk hebt gemaakt'

'Sneijder en Zlatan kenden me nog, teken dat je toch iets van indruk hebt gemaakt'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 16:19do 21-05-2020 om 16:19

Tom Soetaers speelde tussen 2003 en 2005 voor Ajax en kijkt naar eigen zeggen met gemengde gevoelens terug op zijn periode in Amsterdam. De achtvoudig Rode Duivel legde met Ajax beslag op de landstitel, maar speelde niet zijn beste spel in het rood-witte shirt.

Soetaers kwam over van Roda JC en merkte aan alles hoe groot die stap was, vertelt hij aan Ajax Showtime. "Ik kwam van het kleine Roda, als bescheiden Belg. Ik ging spelen met voetballers als Maxwell, Ibrahimovic, Sneijder en Van der Vaart. Met de Amsterdamse bluf erbij. In het begin heb ik mij wel moeten aanpassen." Ook het Amsterdamse publiek moest wennen aan de Belg. "Als het goed was, hoorde je dat. En als het niet goed was, hoorde je dat ook", aldus Soetaers. "Dat kwam mijn spel niet ten goede. Ik ben introvert, rustig. Dan ga je nog meer twijfelen."

Uiteindelijk bleef het Ajax-avontuur beperkt tot 21 wedstrijden. Soetaers geeft toe dat hij 'overbluft' was en zijn Roda JC-niveau niet heeft gehaald, maar kijkt met genoegen terug op zijn periode in de Johan Cruijff Arena. "Ik herinner mij Ajax als één groot fantastisch avontuur dat aan mij voorbij is gegaan", stelt Soetaers, die na zijn carrière verder is gegaan als voetbalanalist. In die hoedanigheid kwam hij regelmatig oude bekenden tegen. "We stonden een keer in de mixed zone na een Champions League-wedstrijd. Toen zag Zlatan mij. Hij kwam naar mij toe, heel vriendelijk."

Hetzelfde overkwam hem met Wesley Sneijder na een wedstrijd van Galatasaray. "Ze kennen mij nog. Dat is een teken dat je iets van een indruk hebt gemaakt, welke indruk maakt dan niet zoveel uit. Maar dat ik vind ik zeker zo belangrijk, dat menselijke."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws