Champions League-analist Sander Lantinga: Ik ben daarna echt kapotgemaakt

Champions League-analist Sander Lantinga: "Ik ben daarna echt kapotgemaakt"

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 17:58do 21-05-2020 om 17:58

Radio-dj Sander Lantinga heeft het flink voor zijn kiezen gekregen, nadat hij in september 2017 werd ingezet als Champions League-analist bij Veronica. De commerciële zender experimenteerde destijds met analistenduo's: de 'reguliere' analist kreeg gezelschap van een bekende Nederlander.

Het had tot gevolg dat voetballiefhebbers als Peter R. de Vries, Jack Spijkerman, Martin van Waardenberg, Leo Alkemade én Lantinga naast Ronald de Boer plaats mochten nemen om wedstrijden als FC Barcelona-Juventus te analyseren. Dit leidde echter tot veel gefronste wenkbrauwen bij kijkers, merkte ook de dj van Radio 538. "Ik ben daarna echt kapotgemaakt", vertelt hij aan Veronica Magazine. "Geloof me, ik denk dat als ik De Nachtwacht in de fik had gestoken, ik door de pers en op social media minder voor mijn kiezen had gekregen."

Veronica beëindigde het experiment al snel en werkt anno 2020 met Johan Derksen, René van der Gijp, Wim Kieft en Dick Advocaat als vaste analisten. Lantinga heeft echter absoluut geen spijt van zijn eenmalige optreden. "Ach, ik zat daar lekker met een donkerrood wijntje te genieten en zou het zo weer doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Champions League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws