Woerts over Belgisch voorstel: 'Hét ideale moment om het te proberen in Nederland'

Woerts over Belgisch voorstel: 'Hét ideale moment om het te proberen in Nederland'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 23:58do 21-05-2020 om 23:58

Sportmarketeer Chris Woerts ziet wel wat in het voorstel van Eleven Sports, de rechtenhouder van de Belgische Jupiler Pro League. De zendgemachtigde wil alle competitiewedstrijden uitsmeren over het voetbalweekend, zonder overlap tussen de wedstrijden.

Als dit model ook toegepast zou worden op de Eredivisie, zou er op vrijdag- en maandagavond gespeeld worden én zouden de duels op zaterdag en zondag niet tegelijkertijd ingepland worden. Woerts ziet er wel wat in. "Voorlopig mogen er toch nog geen supporters naar de stadions komen. Als ook de KNVB dit plan interessant zou vinden is dit hét ideale moment om het te proberen, om te kijken of het werkt. Het zou voor vele partijen een erg interessant project zijn", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Woerts denkt dat dit uitzendschema juist voor de kleinere clubs aantrekkelijk kan zijn, met name in commercieel opzicht. "Je ziet altijd dat wanneer Ajax, PSV, Feyenoord of FC Twente speelt, dat de andere wedstrijd op dat tijdstip weinig kijkers trekt", beargumenteert hij. "Dus voor de kleinere clubs zou het erg goed zijn. Vooral de commerciële waarde zal er een boost van krijgen. Onder andere shirtsponsors zullen veel beter in beeld zijn."

Of het er daadwerkelijk van gaat komen, is echter een tweede. "De weerstand van de burgemeester, leidinggevende van de politie en officier van justitie - oftewel: de lokale driehoek - zal groot zijn. Vooral als er een wedstrijd gespeeld zou moeten worden op de maandagavond", verwacht Woerts, die denkt dat de fans evenmin staan te springen. "Daarom zie ik dit niet snel in Nederland geïntrigeerd worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Goed idee?

Ja
53%
Nee
47%
(576 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws