Zorgwekkende cijfers FC Twente: 'Veel clubs kunnen nog een paar miljoen vinden'

Zorgwekkende cijfers FC Twente: 'Veel clubs kunnen nog een paar miljoen vinden'

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 06:45vr 22-05-2020 om 06:45

Laatste update: vrijdag 22 mei 2020 om 06:51vr 22-05-2020 om 06:51

FC Twente wordt keihard geraakt door de coronacrisis. De club komt net uit een bezuinigingsronde en moet de kosten meteen nog verder terugbrengen, van 28 miljoen euro naar 25 miljoen euro.

Die besparing zal vooral in de spelersgroep gezocht worden. De selectie gaat van 26 naar 20 spelers. "Het spelersbudget gaat ongeveer 2 miljoen naar beneden. Dat was 7,3 miljoen euro dit seizoen en dat wordt tussen de 5,2 en 5,5 miljoen", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan tegen Tubantia. Dat is een daling van bijna 29 procent. "Verder hebben we besloten een investeringsstop in te voeren." De bezuinigen blijven vermoedelijk niet alleen voelbaar in de spelersgroep. "We gaan de spelerskosten tegen het licht houden, en ik sluit niet uit dat we ook naar de overige personeelskosten moeten kijken."

Van der Kraan stelt dat het 'de eerste keer is dat de club in de problemen komt zonder dat we zelf de oorzaak zijn'. "Veel clubs in de Eredivisie kunnen misschien nog ergens een paar miljoen vinden. FC Groningen schort de huur van het stadion op. Dat kunnen wij niet, want wij hebben het stadion in eigen beheer, net als de catering. Dat is nu opeens een nadeel geworden", aldus Van der Kraan, die nog veel steviger moet ingrijpen als het publiek volgend seizoen een tijdje niet welkom is. "Dan wordt het een heel moeizaam jaar en ontsnappen we niet aan rigoureuze maatregelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws