PSV geeft 'iets extra's': Door mijn periode bij PSV is mijn carrière geslaagd

PSV geeft 'iets extra's': "Door mijn periode bij PSV is mijn carrière geslaagd"

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 07:01vr 22-05-2020 om 07:01

Daniel Schwaab vindt zijn carrière geslaagd door zijn periode bij PSV. De verdediger vertrekt na vier jaar uit Eindhoven en doet dat met een gevoel van trots, ook al verliep zijn laatste seizoen zowel voor de club als voor hemzelf moeizaam.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad vertrekt Schwaab, die vorig jaar al zou vertrekken bij PSV, over zijn comeback in Eindhoven een jaar geleden. "Mark (Van Bommel, red.) wilde vorige zomer heel graag dat ik terug zou komen. Hij heeft geproefd dat ik begon te twijfelen en uiteindelijk ben ik overstag gegaan. Ontzettend jammer dat het daarna een tijd slecht is gegaan", vindt de Duitser. "Misschien is het vertrek van Luuk de Jong wat onderschat, dat was denk ik een van de oorzaken. Wij als spelers hebben in die periode in ieder geval gefaald. Mark blijf ik waarderen als mens en trainer en af en toe hebben we nog contact."

Schwaab verlaat Eindhoven trots. Trots dat hij voor PSV gediend heeft. "Dat ik in 2016 de keuze heb gemaakt om naar Eindhoven te komen, is het beste geweest wat ik had kunnen doen", zegt Schwaab. "Het kampioenschap van 2018 is voor altijd een hoogtepunt. Dat seizoen (2017-2018, red.) vergeet ik nooit meer. Het was echt samen met elkaar. En dan ook echt echt. Samen met de spelers, supporters, met de trainers en de rest van de club. Zo in je eigen stadion kampioen worden tegen Ajax, je grootste rivaal, dat is het mooiste wat er is. Twee jaar daarvoor was ik gedegradeerd in Duitsland, maar PSV gaf me op de een of andere manier iets extra’s. Ik kon meer dan daarvoor, voelde vertrouwen en in 2018 heb ik het allerbeste jaar in mijn loopbaan gehad. Door mijn periode bij PSV is mijn carrière geslaagd", aldus Schwaab, die 103 Eredivisie-duels voor PSV speelde, in het ED.


Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws