'Valencia denkt aan peperdure opvolger als vervanger van Cillessen'

'Valencia denkt aan peperdure opvolger als vervanger van Cillessen'

22-05-2020 10:49
33

Valencia heeft voor aankomend seizoen de pijlen gericht op Kepa Arrizabalaga, doelman van Chelsea. Kepa is op dit moment de duurste doelman aller tijden en moet Jasper Cillessen gaan vervangen.

Dat melden twee Spaanse kranten: SPORT en Mundo Deportivo. Kepa maakte twee seizoenen geleden voor maar liefst tachtig miljoen euro de overstap van Athletic Bilbao naar Chelsea. Hij kwam met een hoop bombarie binnen, maar maakte de verwachtingen niet waar. Kepa werd zelfs even gepasseerd voor veteraan Willy Caballero (38).

Kepa leek eerst weg te mogen, maar krijgt mogelijk alsnog een nieuwe kans. De vraag is wat Chelsea verder van plan is. Meerdere keepers, waaronder Ajax-doelman Andre Onana, worden aan Chelsea gelinkt. Valencia is op de achtergrond bezig om Kepa te halen. Of het gaat om huur of koop is niet duidelijk. Valencia is in ieder geval wel bereid om Kepa op huurbasis over te nemen van Chelsea. Veel geld voor investeringen heeft de club uit de sinaasappelstad niet.

Valencia wil afscheid nemen van Cillessen, die geen sterke indruk heeft achtergelaten. Meerdere Spaanse media meldden al dat het er na één seizoen op zit voor de keeper van het Nederlands elftal. Een terugkeer bij Ajax wordt genoemd, maar dit lijkt (nog) niet concreet.