Miljoenenconflict tussen AZ en Afonso Alves: Waren wat problemen en conflicten

Miljoenenconflict tussen AZ en Afonso Alves: "Waren wat problemen en conflicten"

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 11:33vr 22-05-2020 om 11:33

Bij sc Heerenveen zijn ze door de transfersoap rond Afonso Alves in 2008 ongetwijfeld een paar jaar ouder geworden. De Braziliaan was voor een miljoenenbedrag op weg naar AZ, maar dat ging uiteindelijk niet door.

Voor Alves werd door Heerenveen 4,2 miljoen euro betaald. De spits maakte in Friesland de ene na de andere goal en wekte de belangstelling van onder meer Ajax, AZ en clubs uit het buitenland.

AZ bereikte met Heerenveen een akkoord over een bedrag van rond de twintig miljoen en Alves had zijn handtekening al gezet, maar toen Middlesbrough zich meldde, wilde hij onder de deal uit. AZ spande een arbitragezaak aan tegen Alves, maar verloor. Alves verkaste uiteindelijk alsnog naar Middlesbrough.

"Er waren wat problemen en conflicten", zegt Alves twaalf jaar later, met gevoel voor understatement, in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Geen club wil natuurlijk een voetballer zoals ik kwijtraken..."

Alves deed het bij Heerenveen zo goed dat hij in de winterstop werd opgeroepen door de Braziliaanse bondscoach. "Je moet je voorstellen dat ik bij Heerenveen terugkeerde als Braziliaans international. Ik kreeg heel veel aanbiedingen van andere clubs. Dat had ik nooit eerder op zo'n manier meegemaakt. Het was een turbulente tijd. Maar ik heb, denk ik, ook laten zien dat het niet veel invloed had op mijn spel."

Alves, die in 2013 gestopt is, hoopt ooit terug te kunnen keren bij Heerenveen. "De laatste keer dat ik in het stadion was, zag ik een grote foto van mezelf aan de muur. Dat verbaasde me, maar ik zie het vooral als een erkenning voor het goede werk dat ik heb geleverd. Ik heb een bijdrage mogen leveren aan de successen van de club – en omgekeerd heeft Heerenveen een grote rol gespeeld in de persoon die ik nu ben. Vandaar dat ik Heerenveen altijd ben blijven volgen. Mijn band met de club is voor altijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws